Raviolisalat med tomater og feta
Jeg havde lyst til græsk salat og til pasta. Hvad gør man så? Kombinerer de to ting. Det kom der denne skønne raviolisalat med tomater og feta m.m. ud af. Lækre fyldte ravioli med basilikum og ricotta sammen med sprøde cherrytomater, agurk, radisser og rødløg, toppet med feta, oliven og knas i form af pinjekernerne. Nyd salaten som selvstændigt måltid med lækkert brød til eller til fx grill, kødboller, frikadeller eller fisk. Både ravioli og tortellini er gode til salaten, og du kan vælge det fyld, du har mest lyst til. Jeg er vild med spinat/basilikum og ricotta fyld, så derfor er det mit valg. Og til en salat vælger jeg altid ravioli og tortellini uden kødfyld
Ingredienser
Til 4 personer
- 250 g ravioli – jeg bruger spinat/ricotta eller med basilikum. Alternativt kan du bruge tortellini
- 1 hjertesalat, romaine salat eller krøl salat
- 150 g cherrytomater
- ½ agurk
- 6-8 radisser
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld oliven, gerne græske kalamata
- 125 g feta
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk æblecidereddike eller anden vineddike
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- 1½ tsk blandet tørret timian og oregano
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 1 spsk pinjekerner, ristede – alternativ: ristede græskarkerner
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Kog raviolien efter anvisning på pakken, skyld dem derefter i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
- Skyl agurken, halver den på langs og skær den i skiver
- Skyl og halver tomaterne
- Skyl radisserne og skær dem i tynde skiver
- Pil rødløget, halver det på tværs og skær det i tynde skiver
- Skyl og hak persillen
- Riv eller snit salaten
- Kom raviolien i en skål sammen med grøntsager og oliven og vend det sammen
- Vend dressingen i salaten og smuldr fetaen over
Inden servering drysses med de ristede pinjekerner, hakket persille, salt og friskkværnet peber