En varm sommerdag, som måske ovenikøbet er en travl dag, må middagen gerne være nem at tilberede og samtidig lækker. Disse krav opfylder den asiatisk inspirerede ret, jeg lavede i går. Lækre sprøde grøntsager i citrongræs sauce med rejer og nudler gjorde stor lykke. Jeg brugte min hjemmelavede citronsirup i saucen, men har du ikke lige sådan en sirup ved hånden, kan den erstattes af honning og friskpresset citronsaft
Ingredienser
til 2 personer
- 200 g rejer med haler, fx kogte, frosne vannamei rejer
- ½ lille blomkål
- ½ broccoli
- 1 rød peber
- 125 g ægnudler
- 2 spsk kokosolie til stegning, olivenolie kan sagtens bruges
Sauce
- 1 stængel citrongræs
- 3-4 fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- saft af en limefrugt
- 4 spsk soyasauce
- 3 spsk sød chili sauce
- 2 tsk citronsirup, alternativ 2 tsk flydende honning - 2 tsk friskresset citronsaft
- 1 rød chili, retten skal være medium spicy, så vælg chili mængde og type, der passer dine smagsløg
- lidt salt
Sådan gør du
- Tø rejerne op
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Skær citrongræs i 3-4 stykker, som bankes med bagsiden af en kniv til de revner lidt. De vil så afgive mere smag.
- Skræl og riv ingefær og pres hvidløg
- Hak chili med en kniv
- Bland herefter alle ingredienserne til saucen i en skål og smag til med lidt salt
- Skyl og skær den røde peber i strimler
- Lav små buketter af blomkål og broccoli. Brug også broccolistilkene - skær dem i tynde skiver
- Dup rejerne tørre med et stykke køkkenrulle
- Varm en wok, sauterpande eller anden pande op med 1 tsk kokosolie og lynsteg rejerne på begge sider. Tag rejerne op af panden og stil til side
- Tilsæt resten af olien og lynsteg blomkål og broccoli
- Skru ned for varmen til middelvarme og tilsæt de røde peberstrimler samt saucen og varm igennem.
- Anret nudlerne i portionsskåle og fordel grøntsagerne over. Læg rejerne på toppen og pynt med fx spiselige blomster, koriander og persille. Ristede cashewnødder eller pinjekerner er også godt