Rejer og grøntsager i citrongræs sauce

En varm sommerdag, som måske ovenikøbet er en travl dag, må middagen gerne være nem at tilberede og samtidig lækker. Disse krav opfylder den asiatisk inspirerede ret, jeg lavede i går. Lækre sprøde grøntsager i citrongræs sauce med rejer og nudler gjorde stor lykke. Jeg brugte min hjemmelavede citronsirup i saucen, men har du ikke lige sådan en sirup ved hånden, kan den erstattes af honning og friskpresset citronsaft


Ingredienser

til 2 personer 

  • 200 g rejer med haler, fx kogte, frosne vannamei rejer
  • ½ lille blomkål
  • ½ broccoli
  • 1 rød peber
  • 125 g ægnudler
  • 2 spsk kokosolie til stegning, olivenolie kan sagtens bruges

Sauce

  • 1 stængel citrongræs
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • saft af en limefrugt
  • 4 spsk soyasauce
  • 3 spsk sød chili sauce
  • 2 tsk citronsirup, alternativ 2 tsk flydende honning - 2 tsk friskresset citronsaft
  • 1 rød chili, retten skal være medium spicy, så vælg chili mængde og type, der passer dine smagsløg
  • lidt salt

Sådan gør du

  1. Tø rejerne op
  2. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
  3. Skær citrongræs i 3-4 stykker, som bankes med bagsiden af en kniv til de revner lidt. De vil så afgive mere smag.
  4. Skræl og riv ingefær og pres hvidløg
  5. Hak chili med en kniv
  6. Bland herefter alle ingredienserne til saucen i en skål og smag til med lidt salt
  7. Skyl og skær den røde peber i strimler
  8. Lav små buketter af blomkål og broccoli. Brug også broccolistilkene - skær dem i tynde skiver
  9. Dup rejerne tørre med et stykke køkkenrulle
  10. Varm en wok, sauterpande eller anden pande op med 1 tsk kokosolie og lynsteg rejerne på begge sider. Tag rejerne op af panden og stil til side
  11. Tilsæt resten af olien og lynsteg blomkål og broccoli
  12. Skru ned for varmen til middelvarme og tilsæt de røde peberstrimler samt saucen og varm igennem.
  13. Anret nudlerne i portionsskåle og fordel grøntsagerne over. Læg rejerne på toppen og pynt med fx spiselige blomster, koriander og persille. Ristede cashewnødder eller pinjekerner er også godt