På nogle af vores rejser til Thailand har vi ofte fået en super lækker ret med rejer I karrypulver. Jeg har prøvet mig frem med saucen mange gange, men der var helt klart en ingrediens, jeg manglede. I virkeligheden var det ret simpelt, hvilket jeg fandt ud af, da vores søn mødte Fay. Hemmeligheden var æg. Retten blev derfor døbt "Fays rejer I karry".
Rejerne kan erstattes med krabbekød, som kommes i og varmes igennem, præcis som rejerne.
Jeg
bruger retten på samme måde, som thaierne gør, nemlig sammen med 2
-3 andre thairetter.
Ingredienser
til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter og ris
- 200 g Vannameirejer, eller en anden type lidt store kogte rejer - lad halerne blive på
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 chili - vælg den type og mængde, der passer dine smagsløg. Retten er ikke speciel spicy
- olivenolie til stegning
Sauce
- 1 spsk sort chilipasta
- 2 spsk karrypulver
- 3 spsk soyasauce, hvis du har den lyse så brug den
- 2 spsk østerssauce
- ½ tsk palmesukker - almindelig sukker eller rørsukker kan bruges
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 spsk fiskesauce - hvis ikke du har fiskesauce, så brug 1 spak ekstra soyasauce
- 3 æg
- evt koriander til pynt
Sådan gør du
- Skyl forårsløgene og skær dem I stykker på ca. 5 cm. Stykkerne skæres I tynde strimler
- Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem I ca. 5 cm lange stykker og skær dem derefter I strimler
- Hak løg, hvidløg og chili
- I en skål blandes æg, chilipasta, karrypulver, soyasauce, østerssauce, chilisauce, fiskesauce eller salt samt sukker, og det hele piskes sammen med en gaffel (som til en omelet)
- Rist løg, hvidløg og chili I lidt olivenolie
- Tilsæt gulerødder og forårsløg og rist i 2 minutter
- Tilsæt æggemassen og rør I det hele tiden med en grydeske, så det samler sig (ligesom røræg)
- Når æggemassen er klar, tilsættes rejer, som varmes igennem
- Drys evt med frisk koriander
- Serveres med ris evt sammen med 3-4 andre thairetter