Det er ribssæson, så derfor skal der også laves ribssirup. Jeg er vild med at lave sirupper. Også nogle lidt anderledes af slagsen som denne med ribs og anis. Da jeg havde lavet ribssaft, tog jeg ½ l fra, som jeg tilsatte anis og kogte ind til en sirup. Men har man ikke ribs nok til en omgang saft, er her en opskrift på ribssirup. Anis er fantastisk sammen med ribs, men man kan jo sagtens lave en ribssirup uden, eller man kan tilsætte fx vanilje. Prøv siruppen på is - det er helt vidunderligt - eller bland den i salatdressinger. Og lidt sirup i et glas danskvand eller vand er en dejlig tørstslukker. Se mere om ribs her
Ingredienser
Til ca 3 dl sirup, afhængigt af hvor meget du koger det ind
- 350 g ribs, før de er pillet af stilkene
- ½ liter vand
- 75 g sukker
- 4-5 anis stjerner
Sådan gør du
- Skyld ribsene og pil dem af stilkene
- Kom ribs og vand i en gryde, kog det op og lad det småsimre under låg i 20 minutter
- Si ribssaften gennem et bomuldsklæde, hæld saften i en ren gryde og tilsæt sukker og anis stjernerne
- Kog saften op og lad den simre til den er kogt ind til det halve eller den tykkelse, du ønsker. Siruppen bliver tykkere, når den køler af. Du kan tjekke konsistensen ved at tage en teskefuld op på en kold tallerken og lade den køle af. Hvis du vil have den tykkere, lader du den koge lidt længere
- Tag anis stjernerne op inden du hælder siruppen på rengjorte, skoldede flasker eller glas. Opbevar siruppen på køl