Ribsmousse
Det er herligt at have et par ribsbuske i haven. Heldigvis kan man også få ribs på andre måder end fra sin egen have. Jeg har 2 buske og dermed millioner af ribs, så fantasien skal i sving. Nogle af de dejlige, røde ribs, som er store i år, blev brugt til denne lækre, lette og luftige ribsmousse, som er super nem at lave. Moussen blev så god, at jeg straks kogte flere ribs, som jeg frøs ned i portioner, så jeg har til vinteren. En lækker sommerdessert på en kold vinterdag, tænker jeg vil være godt. Og mon ikke også familien og gæster vil mene det? Det satser jeg på
Ingredienser
Til 4 personer
- 200 g ribs
- ½ stang vanilje
- 1 æggehvide
- 125 g sukker
- 2½ dl piskefløde
Topping
- lidt friske ribs
- 1 marengeskys pr glas
- lidt lakridsgranulat
- spiselige blomster
Andre gode toppings
Revet/hakket chokolade, hakket frisk mynte, hakket frisk basilikum, knuste marengeskys
Tip:
Moussen kan også laves med friske solbær, men da disse er sødere end ribs, skal der kun bruges 75 g sukker. Nogle gange rører jeg 2 spsk Amaretto likør (eller anden likør) i den piskede flødeskum, inden jeg blander det med solbærblandingen. Fremgangsmåden er som med ribsmoussen, og solbærmoussen får en flot, mørk rødlilla farve
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med ½ tsk sukker
- Rens ribsene, kom dem i en gryde sammen med vaniljestangen, lad dem simre i 5 minutter og lad derefter ribsene køle af
- Pisk æggehvide, sukker og vaniljekornene let og luftig
- Fjern vaniljestangen fra ribsene og vend disse i æggehviden
- Pisk fløden til skum, som vendes i ribsblandingen
- Fordel ribsmoussen i glas, brug evt en sprøjtepose, og sæt dem på køl et par timer
- Inden servering pyntes ribsmoussen med friske ribs, et marengeskys, lidt lakridsgranulat og spiselige blomster