Ris med kylling og daqoos sauce - arabisk tomatsauce

Daqoos sauce er en arabisk tomatsauce med friske blendede tomater, hvidløg, chili og vineddike. Den er nem at lave, og den smager fantastisk. Den bruges især til kylling eller fiskeretter, hvilket den, efter min mening, passer perfekt til. I denne ret serverer jeg den med gule ris, stegt kylling og lækker (arabisk) knas på toppen, i form af ristede, hakkede mandler, rosiner, sprødstegte løg og persille. Jeg kommer lidt safrantråde i risene, når jeg koger dem, for at få dem gule. Har du ikke safran, kan du bruge stødt gurkemeje, eller du kan lade risene være hvide. Det er saucen, der det vigtigste


Ingredienser

Til 4 personer
  • 4 dl ris
  • lidt safrantråde eller 1 tsk gurkemeje (for at gøre risene gule – du kan også blot lade dem være hvide)
  • ca 500 g kyllingebryst
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • lidt friskkværnet peber
  • lidt olivenolie til at stege kyllingen i

Daqoos sauce

  • 4 store tomater, hakkede
  • 2 spsk vand
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 1-2 røde chilier, vurder om du vil have kernerne med – det gør saucen mere spicy. Saucen er spicy, men vurder efter dine smagsløg
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk vineddike
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • lidt olivenolie til sautering
  • evt lidt ekstra vand, hvis du synes saucen er for tyk

Topping

  • 1 stort løg

  • 1 lille håndfuld mandler
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • lidt frisk, hakket persille

Sådan gør du

Topping

  1. Rist mandlerne på en tør pande, til de har fået farve. Når de er kølet af, hakkes de groft med en kniv - stil til side
  2. Pil løget, halver det og skær det i tynde strimler
  3. Rist løgstrimlerne sprøde i en smule olivenolie. Læg dem op på en tallerken og stil til side
  4. Hak persillen med en kniv - og stil til side

Daqoos sauce

  1. Blend de hakkede tomater og 2 spsk vand til en jævn pasta
  2. Varm en pande eller gryde op med olivenolie og sauter hvidløg og chili et par minutter ved medium varme
  3. Tilsæt de blendede tomater, vineddike, tomatkoncentrat, salt og friskkværnet peber og lad saucen koge til den er kogt lidt ind og har fået den tykkelse, du ønsker
  4. Hold saucen varm

Ris og kylling

  1. Kog risene efter anvisning på pakken – husk safran/grukemeje hvis du vil have gule ris
  2. Skær kyllingen i tynde strimler
  3. Varm lidt olivenolie op på en pande og rist det hakkede hvidløg
  4. Tilsæt kyllingestrimler, drys med friskkværnet peber og steg kyllingestrimlerne til de har fået farve og er møre
  5. Tilsæt tomatsaucen og varm igennem
  6. Fordel risene på 4 tallerkener og anret tomatsaucen med kyllingestrimlerne ovenpå
  7. Pynt med de ristede løg, hakkede mandler, rosiner og hakket persille