Marinaden til denne ret er inspireret af det thailandske køkken og indeholder de fire smage: sødt, surt, stærkt og salt, hvilket giver en harmonisk og velafbalanceret smagsoplevelse. Blandt andet indeholder den sort chilipasta, som du kan se på billedet nedenfor og læse om her
Det er sjovt at eksperimentere med de forskellige nudler, og her har jeg brugt de kvadratiske rice flake nudler. Hvis ikke man bor i nærheden af et asiatisk supermarked, kan man finde dem på nettet - og det er lidt sjovt med anderledes nudler. Man kan selvfølgelig sagtens bruge almindelige risnudler, koge dem, sprede dem ud over de bagte snackpeber og komme kødet hen over
Ingredienser
til 4 personer - retten kan halveres og bruges sammen 3-4 thairetter (se under asiatiske retter)
- 4-5 røde snackpeber
- 1/2 stor (eller en lille) porre
- 6 stangbønner af de store flade (ca 150g - kan erstattes af tilsvarende mængde almindelige grønne bønner)
- ca 450 g hakket oksekød
- ca 200 g rice flake risnudler (se billede nedenfor) - andre risnudler kan bruges
- olie til pensling og stegning
Til marinade:
- 3 spk revet ingefær
- 4 fed hvidløg
- 6 spsk sojasauce
- 1 spsk sort chilipasta
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rørsukker
- 1/2 - 1 tsk tørret chili
- saft af en limefrugt
Sådan gør du
- Skyld snackpeber, skær toppen af, skær dem midt igennem og fjern kerner
- Læg de halve peber på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie
- Sæt pladen med peber i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft) og bag peberne i ca 25 minutter. De må gerne få lidt farve i kanterne
- Bland ingredienserne til marinaden i en skål
- Skær porren i tynde skiver
- Skyld bønner og skær dem i ca 2 cm lange stykker
- Kog nudler efter anvisning på pakken.
- Varm 1 spsk olie op i en sauterpande/pande
- Tilsæt hakket kød og steg et par minutter til det har fået lidt farve.
- Tilsæt porrer og bønner og steg yderligere et par minutter
- Skru ned til middelvarme og tilsæt marinaden. Rør det godt rundt i kødet
- Steg yderligere ca 4-5 min.
- Si vandet fra nudlerne og skyl dem kort under koldt vand. Når man koger rice flake nudler, ruller de sig sammen, men man kan sagtens folde dem ud igen, når man lige har skyllet dem, enten med en gaffel eller med spisepinde
Læg de bagte snackpeber på et fad, læg nudler ovenpå og hæld til sidst kødet hen over - så har du en lækker, og lidt anderledes serveret, ret