Rissalat af sorte ris med frugt, grønt og knas

En rissalat med sorte ris er lidt anderledes. I denne salat er de sorte ris blandet med rødkål, avocado, appelsin, nødder og persille. Sundt, knasende og super lækkert


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 3 dl sorte ris 
  • 400 g rødkål eller rød spidskål
  • 1 moden avocado
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk citronsaft + lidt til at dryppe avocadoen med
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
  2. Flæk avocadoen, fjern sten og skal, skær den i tern som kommes i en skål og dryppes med citronsaft
  3. Snit rødkål/spidskål fint og kom det i skålen
  4. Pil appelsinen og skær den i tern, som kommes i skålen
  5. Tilsæt persille, som er hakket med en kniv
  6. Vend de kogte, kolde ris i skålen og hæld citronsaft og olivenolie over
  7. Tilsæt valnødder og vend det hele forsigtigt sammen  

Server salaten til fisk, kød eller grill eller som frokost med lækkert brød til

Laks i teriyakisauce og sesam kan anbefales