En rissalat med sorte ris er lidt anderledes. I denne salat er de sorte ris blandet med rødkål, avocado, appelsin, nødder og persille. Sundt, knasende og super lækkert
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 3 dl sorte ris
- 400 g rødkål eller rød spidskål
- 1 moden avocado
- 1 appelsin
- 1 håndfuld valnødder
- 1 håndfuld persille
- 3 spsk citronsaft + lidt til at dryppe avocadoen med
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
- Flæk avocadoen, fjern sten og skal, skær den i tern som kommes i en skål og dryppes med citronsaft
- Snit rødkål/spidskål fint og kom det i skålen
- Pil appelsinen og skær den i tern, som kommes i skålen
- Tilsæt persille, som er hakket med en kniv
- Vend de kogte, kolde ris i skålen og hæld citronsaft og olivenolie over
- Tilsæt valnødder og vend det hele forsigtigt sammen
Server salaten til fisk, kød eller grill eller som frokost med lækkert brød til
Laks i teriyakisauce og sesam kan anbefales