Ristet broccoli med bønne-oliven salsa
Nem, lækker og dejlig sund broccolisalat med bønne-oliven salsa, der er fantastisk som tilbehør til fx grill, fisk og fx ovnbagt laks. Bønne-oliven salsaen giver en dejlig harmoni af salt, surt og spicy, og bønnerne gør salaten mættende. Udover som tilbehør er retten rigtig lækker som forret, evt med brød til eller som vegetarret med lækkert brød til
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør til fx grill eller ovnbagt laks, som frokostret med lækkert brød til eller som vegetarret med lækkert brød til
- 2 store broccoli, ca 1000 g, skåret i 2 cm tykke 'steaks'
- 2 spsk olivenolie til stegning + lidt ekstra til at dryppe broccolien med
Bønne-oliven salsa
- 90 g grønne oliven uden sten, hakket
- 1 grøn chili, hakket uden kerner
- 2 dl frisk koriander, hakket
- 1 1/4 dl olivenolie
- 1 tsk revet citronskal af en økologisk/ubehandlet citron + 1 tsk til servering
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 ds butter beans/Limabønner
Til servering
- nogle cherrytomater skåret i skiver
Sådan gør du
- Hæld butter beans i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Hak oliven, grøn chili og koriander
- Bland alle ingredienserne til bønne-oliven salsaen i en skål og smag til med salt, friskkværnet peber og evt mere citronsaft
- Vend butter beans i salsaen
- Skær broccoli i ca 2 cm tykker steak skiver. Dryp skiverne med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber
- Varm 2 spsk olivenolie op i en pande ved middelhøj varme og steg broccolisteaks ca 5 minutter på hver side, til de er møre *)
- Anret broccolisteaks på tallerkener eller et fad, fordel butter beans og salsa over
- Drys revet citronskal over
*) er det grillsæson, kan du grille dine broccolisteaks i stedet for at stege dem på en pande. Du kan også grille dem i ovnen