Rødbede-agurke creme med ingefær

Jeg dyrker altid mange rødbeder. De er sunde, de kan syltes, de kan bruges i salater. De kan spises rå, kogte eller bagte. Jeg dyrker også altid mange agurker i drivhuset, og de to grøntsager kan fint kombineres i en lækker creme. Min mand kom en dag hjem og havde fået en rigtig god creme på en restaurant i Firenze. Han kunne smage rødbede og ingefær, og fik at vide, at der også var agurk i - den syntes han, jeg skulle lave. Så jeg prøvede mig frem, og nedenstående creme blev godkendt.

Cremen er et lækkert tilbehør til grill, til kød- og fiskeretter, til grøntsagstærter og til nogle pastaretter. Jeg bruger den også som salatdressing. Hvis jeg laver en salat af tomater, agurk, peberfrugt og oliven smager det super at blande lidt af cremen i.  



Ingredienser

  • 150 g rødbeder
  • 150 g agurk
  • 35 g frisk ingefær
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker - brug evt engangshandsker, så du slipper for de røde fingre
  2. Skræl agurk og ingefær og skær dem i mindre stykker
  3. Kom alle ingredienser i blenderen og blend til det er cremet og lækkert. Stil cremen i køleskabet til den skal bruges