Rødbedepesto

Jeg havde stadig nogle rødbeder og pastinakker i haven, da vi nåede slutningen af oktober og tænkte, at jeg kunne lave rødbedepesto. Som tænkt, så gjort.

Da det var de 'bolschestribede' - polkarødbeder kaldes de vist - blev pestoen lidt bleg, nærmest lyserød. Men den smager super som tilbehør til kød og grøntsager og som pesto i pasta. Og den kan altid peppes op med lidt grønt drys.



Ingredienser

til  ca. 3 dl

  • 275 g rødbede stribede
  • 60 g pastinak
  • 55 ml æbleeddike
  • 25 ml balsamico
  • 1½ tsk rosmarin
  • 80 ml vand
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kokossukker (rørsukker eller almindelig sukker kan bruges)
  • 90 ml olivenolie  

Sådan gør du

Skær rødbeder i små stykker og pastinak i tynde skiver og kog dem sammen med alle ingredienserne i 20 min. Køl det af og blend det til en ensartet, cremet pesto, som fyldes på atamonskyllede glas. Pestoen kan holde sig et stykke tid i køleskabet.