Røget laks med thai seafood dressing
Thaierne bruger ikke at servere forret og hovedret, som vi gør. De serverer alle retter samtidig, og de serverer gerne 4-5 forskellige retter, som man så deler. Nogle gange, når jeg laver en thaimenu, serverer jeg en let forret, andre gange gør jeg ikke. En idé til en sådan let forret, der passer til en thaimenu kan være en kombination af laks og rejer. Jeg serverer rejerne portionsanrettet på små tallerkner (fx sushitallerkner) og laksen på et fad midt på bordet, hvoraf man så selv tager.
Det er super nemt at tilberede og lækkert og
hyggeligt lige at starte med at småspise lidt lækker fisk/skaldyr
Ingredienser
- Røget laks udskåret i mundrette stykker, ca 75 g/person
Thai seafood dressing
- saft af en limefrugt
- 2½ tsk sukker
- 3/4 tsk tørret knust chili
- 2 tsk vand
- 2 spsk frisk hakket koriander
Chilirejer (se billede nedenfor)
- 4 tigerrejer/person
- lidt salat
- chili-hvidløg olie
Sådan gør du
- Skær laksen i mundrette stykker og anret dem på et fad/en tallerken
- Ingredienserne til dressingen røres sammen
- Lige inden servering, hældes dressingen over
- Rist rejerne ganske kort på en tør varm pande
- Anret rejerne på tallerkner og pynt med lidt salat. Jeg brugte her edamamebønner, men fx tomat, agurk eller ananas vil være fint
Server en lille tallerken med 4 rejer og lidt pynt pr person og stil fadet med laksen midt på bordet til 'selvbetjening'