Hjemmelavede romkugler med ingefær

Efter min success med de mørke chokolade romkugler, fik jeg lyst til at prøve mig frem med lyse romkugler (selvom det lyder lidt forkert). Jeg 'snød' og købte en pakke med 3 lyse lagkagebunde, brugte hvid chokolade og gav mine romkugler et asiatisk touch med ingefær og kokos. Jeg havde lige, hos Kok & Kage.dk købt en masse lækkert frysetørret frugtpulver, som jeg brugte som drys. Citrus- og orangepulver er en super kombination sammen med den lidt søde hvide chokolade - en virkelig god harmoni. Så lyse romkugler er slet ikke dumt - de blev faktisk ret gode  


Ingredienser

Jeg fik 20 romkugler på størrelse med små bordtennisbolde ud af portionen

  •  240 g lyse lagkagebunde eller blandede lyse kagerester
  • 150 g hvid chokolade
  • 75 g kokosmarcipan
  • 2 spsk lys rom eller romessens
  • 3 spsk ingefærmarmelade

Sådan gør du

  1. Smuldr lagkagebundene, det er nemt at smuldre med fingrene
  2. Riv marcipanen ned i den smuldrede masse
  3. Tilsæt marmelade og rom/romessens og ælt det sammen til en sammenhængende 'dej'
  4. Smelt chokoladen over vandbad og ælt den i dejen
  5. Lad dejen hvile mens du finde det drys, du vil bruge
  6. Rul dejen til kugler - store eller små - det bestemmer du selv - og rul dem derefter i det drys, du har lyst til
  7. Jeg brugte her kokosmel, lakridsgranulat, frysetørret citruspulver og frysetørret orangepulver Men der er masser af muligheder for krymmel, frysetørret pulver, chokoladegranulat, finthakkede nødder - kun fantasien sætter grænser