Rosenblad marmelade 

Går man ind for genbrug, er denne marmelade perfekt :-) Den er lavet af de rosenblade, der er blevet til rest fra kogningen af rosenbladesirup. Man smider ikke noget ud, og man kan nyde duften fra rosenbladene én gang mere. Og så smager marmeladen vidunderlig på et stykke brød, til kage eller is

Prøv også min nemmere version af rosenbladmarmelade, der ikke kræver, at man først laver sirup


Ingredienser

Til ca 3 dl marmelade

  • Rosenbladene, der er til rest fra rosenbladesiruppen + 2 spsk af siruppen
  • 100 g rabarber
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk rørsukker eller almindelig sukker (bladene er søde i forvejen, da de har ligget i sukkerlage, så der skal ikke meget ekstra sukker i - det afhænger selvfølgelig af, hvor sød, du vil have marmeladen)


Sådan gør du

  1. Rosenbladene, der er siet fra og gemt fra rosensiruppen + 2 spsk af siruppen kommes i en blender
  2. Skær blade og bund af rabarberne, skyl dem og skær dem i små stykker. Kom også disse i blenderen
  3. Blend rosenblade og rabarber til en ensartet, lidt grov pasta, som hældes over i en gryde
  4. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker
  5. Kog marmeladen op og lad den simre et par minutter, så siruppen koger ind og sukkeret er smeltet
  6. Kom marmeladen i rengjorte og evt Atamonskyllede glas. Hvis du ikke er tilhænger af Atamon, kan du bruge vodka eller anden spiritus til at skylle glassene i. Eler du kan nøjes med varmt vand. Jeg har ladet mig fortælle, at Atamon ikke er godkendt til vagetarisk/vegansk mad