Rosenkålssalat med kylling, serranoskinke og pasta

Jeg er vild med thaimad og laver ret meget af det (find inspiration i mine asiatiske retter her). Det thailandske køkken har varme/lune salater, hvilket er super lækkert. Det har jeg ladet mig inspirere af til denne salat med efterårets lækre lille grøntsag: rosenkål. Salaten består af ristede rosenkål sammen med ristet kylling og serranoskinke vendt med pasta og en grøn pesto samt knas i form af saltede mandler. Salaten er serveret på crispy grøn salat og med revet ost og evt granatæblekerner på toppen Jeg serverer osten ved siden af, så man selv kan dosere 


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 350 g tørret pasta
  • 500 g kyllingebryst
  • 6 skiver serranoskinke
  • 300 gram friske rosenkål – vasket og skåret i halve
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 bæger grøn pesto, jeg bruger Løgismose
  • 1 stk pære, er det små pærer kan du bruge 2 stk
  • et par håndfulde crisp salat eller anden salat revet i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille håndfuld saltede mandler, groft hakkede *)

Til servering

  • parmesan eller anden ost, der er nem at rive
  • evt 1 lille håndfuld granatæblekerner

*) hvis ikke du har saltede mandler, kan du sagtens tørriste almindelige mandler uden skal og hakke disse

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af
  2. Hvis rosenkålene har 'grimme' blade yderst, så pil disse af, skyl derefter kålene og halver dem
  3. Skyl pære og skær den i tern
  4. Skær kyllingebryst i tynde skiver/strimler
  5. Varm lidt olivenolie op i en pande og rist kyllingestrimlerne til de er gyldne og gennemstegte. Drys med lidt salt og friskkværnet peber og tag kyllingen op på en tallerken
  6. Rist derefter serranoskinken gyldent og sprødt (hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte lidt olivenolie). Læg serranoskinken op på køkkenrulle/fedtsugende papir
  7. Rist de halverede rosenkål og steg dem møre – ikke for bløde
  8. Kom kyllingen tilbage i panden til rosenkålene sammen med de kogte pasta, varm igennem og vend pestoen i
  9. Læg salaten på et fad, fordel kylling, pasta og rosenkål over salaten, knæk serranoskinken i mindre stykker, som fordels på fadet og læg derefter pæreternene hen over
  10. Slut af med de hakkede, saltede mandler
  11. Drys revet ost over eller server osten ved siden af og drys evt med granatæblekerner