Rosenkålsalat med æbler og pærer

Rosenkål deler vandene, men, som jeg har været inde på i andre af mine rosenkålopskrifter, så er jeg vild med dem. Både rå og tilberedte. Til denne salat har jeg brugt rå rosenkål og kombineret dem med æble og pære samt en dressing af citrusfrugter. De små rosenkålstykker harmonerer virkelig godt med både æbletern og pæreskiver og prikken over i'et er den sødlige-syrlige dressing. Her i december er det sæson for rosenkål og julen nærmer sig jo også, og salaten er virkelig god til julemaden. Til en rest flæskesteg eller andesteg eller måske sammen med eller som alternativ til rødkålene? Og ellers kan salaten spises til stort set alt


Ingredienser

Til 2 personer 

  • ca 20 rosenkål
  • 1 pære
  • 1 æble
  • 1 håndfuld optøede frosne ærter
  • 1 lille håndfuld tørrede tranebær
  • 1 lille håndfuld ristede nødder eller mandler efter eget valg (kan selvfølgelig udelades, hvis man ikke kan tåle nødder)

Dressing

  • saft af ½ appelsin
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk æblecidereddike, andet salateddike kan bruges
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille håndfuld hakket persille

Sådan gør du

  1. Tø ærterne op
  2. Rist nødder eller mandler på en tør pande, læg dem op på en tallerken og stil dem til side
  3. Bland ingredienserne til dressingen i en skål
  4. Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste grimme blade. Fjern derefter de største blade fra rosenkålene og læg dem til side
  5. Snit resten af rosenkålhovederne fint
  6. Skyl æble og pære og skær æble i tern og pære i skiver
  7. Fordel det snittede rosenkål på tallerkener eller et fad og vend de hele rosenkålsblade i
  8. Fordel æbletern og pæreskiver herpå
  9. Top salaten med de tørrede tranebær, ristede nødder/mandler og hakket persille
  10. Dryp dressingen over salaten inden servering

Tip

Salaten er også lækker med små stykker sprødstegt bacon drysset over