En dejlig nem og lækker kyllingeret med rosmarin, bacon, svampe og æbler i kokossauce. Friske æbler fra haven og lækre svampe forbinder jeg med sensommer. Det samme med rosmarin, som jeg faktisk ikke bruger ret meget, hvilket er synd, da det er en fantastisk krydderurt, der er meget anvendelig. Rosmarin er velsmagende både som frisk og tørret, men smager og dufter kraftigst, når den er frisk. Urten er super god i dressinger, til grøntsager og kød - især lam. Og til grill, hvor duften kommer tydelig frem. Denne kyllingeret med rosmarin, serverede jeg med ris, der var kogt i gurkemeje. Gurkemeje er sundt og giver risene en fantastisk farve
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst, 600-700 g
- 1 pk bacon, 125 g
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 250 g brune champignon eller andre svampe
- 2 æbler
- 1 ds kokosmælk, 400 ml (almindelig - ikke light, for så bliver saucen for tynd)
- 1 tsk friske timianblade, alternativ tørret timian
- 1 tsk hakkede, friske rosmarinblade eller 1 tsk tørret rosmarin
- 1 chili, vælg efter dine smagsløg - retten er ikke spicy, så den skal kun lige have et touch af chili
- ½ tsk revet muskatnød
- 1 tsk gurkemeje
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 spsk olivenolie
Til servering
- lidt hakket persille
- lidt rosmarinblade
- 4 dl basmatiris, eller anden slags ris + 1 tsk gurkemeje
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg
- Fjern kernerne fra chilien og hak den derefter
- Hvis du har friske rosmarinblade, snitter du dem i mindre stykker
- Rens champignon og skær dem i kvarte eller halve, afhængig af hvor store de er
- Skyl æblerne, fjern kernehuse og skær æblerne i tern
- Skær bacon i 'tern'
- Varm en sauterpande eller anden pande med høj kant op og steg bacon til det er sprødt og gyldent. Du skal ikke tilsætte olie, da bacon afgiver fedtstof nok til at stege det i
- Tag bacon op på en tallerken men lad fedtstoffet blive i panden
- Steg kyllingestykkerne i baconfedtstoffet på begge sider til de tager lidt farve, ca 4-5 minutter i alt. Læg dem derefter op på en tallerken
- Hæld 1-2 spsk olivenolie på panden - du skal ikke rengøre den først - varm panden op og rist champignon et par minutter
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg og chili og steg til løget bliver blankt
- Tilsæt timian, rosmarin, gurkemeje og revet muskat
- Tilsæt kokosmælk og lad saucen koge op. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Læg kyllingestykkerne tilbage i panden sammen med bacon, skru ned for varmen og lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Efter 3-4 minutter tilsætter du æbleterningerne
- Imens retten simrer, koger du risene efter anvisning på posen. Tilsæt 1 tsk gurkemeje, så du får gule ris. Det er sundt og ser festligt ud
Inden servering drysses med hakket persille og lidt rosmarinblade