Rysteribs er en klassiker, jeg husker fra min barndom. At gå ud i haven og plukke et glas ribs, ryste dem med sukker og så sidde under pæretræet og nyde dem sammen med min søster. Det var himmelsk. Det er super nemt at lave friske rysteribs, og de kan serveres til alt fra morgenmaden til middagens salater eller som tilbehør til fisk, kylling eller frikadeller. Jeg fryser rysteribsene ned i små bøtter, så jeg har til efterår og vinter. Det er ret lækkert at komme 'friske' ribs i salaten en vinteraften eller drysse dem ovenpå is. Se mere om ribs her
Ingredienser
- 1oo g friske ribs
- ca 30 g sukker
Det er individuelt, hvor søde man gerne vil have ribsene. Til min smag passer det fint med ca 1/3 sukker til mængden af ribs. Men prøv dig frem - måske du vil foretrække halvt af hver
Sådan gør du
Skyl ribsene og pil dem af stilkene. Kom dem i en skål og drys sukker over. Og så har du de lækreste rysteribs