Salat med and, mango og spidskål

Denne thai inspirerede salat med anderester er en lækker og nem salat, hvor man kan genbruge sine anderester fra julemaden eller fra Mortens aften. Jeg er ret vild med, at rester kan laves om til lækre frokost- eller middagsretter, så man undgår madspild. Og så er salaten let ovenpå julemaden :-) Har man ikke lige anderester, kan man sagtens lave salaten alligevel. Man skal blot starte med at stege fx et stykke andebryst eller tilberede confiteret andelår. Salaten passer også perfekt til en sommeraften, hvor man jo sagtens kan spise and

Se også mine forslag til omeletter med middagsrester


Ingredienser

Til 4 personer som frokostret 

  • ca 400 g anderester, rester fra andesteg, andebryst eller fx confiteret andelår
  • 1 mango
  • 1 appelsin
  • 1/3 agurk
  • 200 g rød spidskål eller rødkål
  • 150 g salat
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lille håndfuld frisk mynte

Dressing

  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk riseddike/sushieddike
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 tsk tørret knust chili eller 1 hakket frisk chili
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til dressingen i en lille skål
  2. Afhængig af, hvilke anderester, du har, kan du skære andekødet i skiver, eller du kan lave trævler med to gafler
  3. Skræl mangoen og skær den i strimler
  4. Skræl appelsinen, halver den og skær i skiver
  5. Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i skiver
  6. Snit spidskål/rødkål fint
  7. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
  8. Skyl og hak persille, koriander og mynte
  9. Pluk eller skær salaten i lidt store stykker og læg disse på et fad
  10. Fordel de andre ingredienser over salaten, først det snittede kål og slut af med urter og forårsløg. Dryp dressingen over