Salat med appelsin og agurk

Appelsin og agurk gør, at denne lækre og nemme salat bliver fantastisk frisk. De små skiver cornichoner harmonerer super godt med den søde appelsin, og løget giver lidt 'bid' til salaten. En dejlig salat, der kan bruges til stort set alt. Prøv den fx til snackpeber med oksekødfyld- appelsin til snackpeber er, efter min mening, et 'match in heaven'


Ingredienser

Til 2 personer som tilbehør

  • 1 appelsin
  • ½ agurk
  • ca 75 g rucola
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille håndfuld sorte oliven
  • 5 stk cornichoner, alternativt en almindelig syltet agurk skåret i tern
  • ca 60 g Rød Prima Donna ost, alternativt en salt Vesterhavsost eller Parmesan

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Anret rucola på et fad eller en tallerken
  2. Skyl agurken, skær den igennem på langs og skær derefter tynde skiver, som anrettes hen over salaten
  3. Pil appelsinen, skær den igennem på den lange led og skær skiver af de to halvdele. Fordel appelsinskiverne på salaten
  4. Pil rødløg og skær det i tynde skiver, som fordeles over salaten
  5. Skær cornichonerne i skiver og kom dem på salaten sammen med de sorte oliven
  6. Skær osten i tynde skiver og anret dem over salaten
  7. Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten