Salat med bagte sød kartofler og jordskokker

En dejlig og nem salat lavet af ingredienser, man kan få hele året. Jeg laver ofte denne salat til pastaretter, da de ikke altid indeholder mange grøntsager og dermed vitaminer. Og det gør denne salat, og grøntsagerne her passer super godt til stort set al slags pasta. Sidst jeg lavede salaten, lavede jeg den til Pasta arrabiata - mums!


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 1 håndfuld snittet hvid spidskål, hvidkål kan bruges
  • 1 lille håndfuld snittet rød spidskål, rødkål kan bruges
  • 2 håndfulde salat - jeg brugte en blandet salat, men al salat kan bruges
  • 3 store runde radisser
  • ca ½ aflang sød kartoffel
  • 2-3 jordskokker
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • salt
  • olivenolie til pensling

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber
  • evt krydderurter

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  2. Skræl sød kartoffel og jordskokker og skær dem i skiver på ca ½ cm
  3. Læg sød kartofler og jordskokker på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og drys med salt. Sød kartoffelskiverne drysses ligeledes med rosmarin
  4. Bag sød kartofler og jordskokker ca 22-24 minutter til de tager farve og bliver sprøde men ikke bliver for mørke i kanterne
  5. Tag skiverne af bagepladen så snart de kommer ud af ovnen og læg dem på en rist eller et stykke fedtsugende papir, så de forbliver sprøde. Lad dem køle af
  6. Imens sød kartofler og jordskokker bager, forbereder du resten af salaten
  7. Snit kålen tyndt og anret det på et fad sammen med salaten
  8. Skyl radisserne og skær dem i tynde skiver
  9. Rør ingredienserne til dressingen sammen
  10. Når sød kartofler og jordskokker er afkølede, anrettes de på salaten, som dryppes med dressingen