Bulgursalat

Hele 3 ting på én gang - sund, lækker og nem. Så kan det ikke være bedre. Jeg laver somme tider salaten som tilbehør til en middagsret eller jeg laver den som frokostret, serveret i pitabrød. Man kan lave ekstra, og så har man til både og. Når jeg serverer salaten i pitabrød, bruger jeg oftest de store, græske fra Netto. Skærer dem midt over, smører dem med en smule olivenolie og griller dem i ovnen. Man kan gøre det samme med de almindelige små pitabrød og så nøjes med at skære toppen af. Man kan også riste dem på en brødrister, hvis man synes bedre om det

Bulgur stammer oprindelig fra mellemøsten og er knækkede hvedekerner, som først er blevet kogt og derefter tørret. Bulgur er velegnet i mange retter, i salater, i brød og som erstatning for ris, da det passer godt sammen med grøntsager, frugt og stort set alle krydderier og urter  


Ingredienser

 til 4 personer som tilbehør - i pitabrød, enten 6 halve store pitabrød eller 6 små

  • 2 dl bulgur
  • 150 g blomkål
  • 2 forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 æble
  • 100 g cantaloupe melon, anden melon kan bruges - jeg valgte cantaloupe pga den orange farve
  • 75 g nødder eller mandler
  • 30 g pinjekerner
  • 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk akaciehonning, anden honning kan bruges
  • 2 spsk kryddereddike
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 spsk saft fra en citron
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog bulguren efter anvisning på pakken og lad den køle af
  2. Pres hvidløg ned i en skål og bland resten af ingredienserne til dressingen i skålen. Brug den skål, du vil lave salaten i
  3. Hak blomkål fint og put det i skålen
  4. Snit forårsløg, skær den røde peber, æblet og melon i små tern og put i skålen
  5. Put den afkølede bulgur i skålen og bland det hele godt
  6. Rist mandler/nødder og pinjekerner på en tør pande til de får lidt farve og vend dem derefter i salaten
  7. Hak mynte, basilikum og persille med en kniv og vend det i salaten

Server som tilbehør til en middagsret eller server i grillede/ristede pitabrød.