Salat med burrata, tomater og grøn pesto
Burrata er en italiensk friskost, der ligner mozzarella, men den er meget mere cremet og mildere i smagen. Osten er fantastisk sammen med lækre, små, søde tomater og en pesto. Det er super nemt at lave sin egen pesto, men du kan også købe lækre, færdiglavede pestoer. Til denne salat har jeg lavet en ruccola-basilikumpesto, som jeg synes passer vildt godt til tomater og burrata. Hele salaten er virkelig nem at lave, den smager himmelsk og er super flot at kigge på. Pestoen kan holde sig nogle dage i køleskabet. Salaten passer til stort set alt. Jeg kommer sommetider lidt serranoskinke på og bruger salaten som forret sammen med brød, grissini eller pestos-twisters
Tip: Du kan med fordel lave dobbeltportion af pestoen og fryse det ned, du ikke bruger til salaten. Du skal så undlade at komme hvidløg og ost i det, du vil fryse og først komme det i, når du skal bruge pestoen
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 1 stk burrata
- 400 g cherrytomater eller fx små dadeltomater, gerne både røde, gule og brune
- 1 håndfuld ruccola
Ruccola-basilikumpesto
- 2 store håndfulde ruccola
- 1 håndfuld basilikumblade
- 25 g pinjekerner
- 20 g mandler uden skind
- 3 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie eller anden olie
- salt og friskkværnet peber
- 50 g parmesan *)
Topping
- lidt hakket persille eller basilikum
- lidt olivenolie
*) i stedet for parmesan bruger jeg ofte Prima Donna (den røde) eller en af de lækre Vesterhavsoste. Ofte undlader jeg at komme ost i min pesto - efter min mening er det ikke 'et must' med ost
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender (ikke salt og friskkværnet peber) og blend til din pesto har den ønskede konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber. Stil pestoen i køleskabet, til du skal bruge den
- Skyl ruccolaen (hvis ikke du har købt den, der er skyllet) og fordel den på et fad
- Skyl og halver tomaterne og fordel dem på ruccolaen
- Hæld vandet fra burrataen og placer den mellem tomaterne – riv evt lidt af den og placer det mellem tomaterne
- Fordel klatter af pestoen rundt på tomater og burrata
- Top med lidt haket persille eller basilikum samt dryp lidt olivenolie over