Jeg er ret vild med kombinationen af bønner og grøntsager. Der findes rigtig mange forskellige slags bønner, som man kan købe tørrede eller på dåse. Jeg bruger ofte de færdigkogte fra dåse, da det er nemmere, og jeg skal ikke huske at lægge bønnerne i blød natten over. Uanset hvilke bønner, man bruger, er de sunde og fyldt med protein og andre gode ting, og i kombination med grøntsager får man også mange vitaminer. Denne salat er nem og hurtig at lave, der skal blot snittes og skæres lidt. Salaten er rigtig god sammen med grillet eller ovnbagt fisk, grillet kød eller frikadeller
Ingredienser
Til 2 personer
- 200 g røde kidneybønner, fra dåse eller iblødlagte tørrede, som du koger efter anvisningen på pakken
- ½ zucchini
- 2 gulerødder
- 1 håndfuld frosne majs, optøede
- 1 håndfuld persille
- 1 pære
- ca 20 sorte oliven
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblecider eddike/æbleeddike eller anden salateddike
- 1 tsk akaciehonning, anden honning kan sagtens bruges
- ½ tsk knust chili
Topping
- 15 g macadamianødder
Sådan gør du
- Bruger du bønner fra dåse, skal væsken sis fra og bønnerne skylles med koldt vand. Bruger du bønner, du har haft liggende i blød, skal disse koges efter anvisningen på pakken og derefter skylles med koldt vand og sis
- Skyl og skær zucchini og pære i tern
- Skræl gulerødder og skær dem i tern
- Hak persillen med en kniv
- Bland alle ingredienserne i en skål
- Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten
- Hak macadamianødderne groft og drys dem over salaten inden serveringen