Salat med poppet quinoa, bulgur og grønt

En lækker, farvestrålende, sprød og super sund salat med masser af fibre og vitaminer. Salaten er nem at lave og smager fantastisk til fisk, kylling eller andet kød. Salaten er også super som en vegetarret med lækkert brød til, som frokostret eller i madpakken


Ingredienser

2 personer som hovedret/ 4 personer som tilbehør

  • ½ dl poppet quinoa
  • 2 dl grov bulgur
  • ½ dåse sorte bønner
  • ½ rød, ½ gul og ½ grøn peber
  • 6 cocktail tomater
  • 1 lille håndfuld hakket persille

Dressing

  • 2 spsk presset limesaft, alternativ citronsaft
  • 4 tsk soya sauce
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk flydende honning
  • ½-1 tsk chiliflager, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Tilbered bulguren efter anvisning på pakken
  2. Hæld bønnerne op i en si, skyl dem godt med koldt vand og lad dem dryppe af
  3. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en skål
  4. Skyl peberfrugterne og skær dem i små tern
  5. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte
  6. Hak persillen med en kniv
  7. Vend alle ingredienserne sammen i en skål og dryp med dressingen inden serveringen

Server salaten som en middagsret med lækkert brød til eller server den som tilbehør. Jeg bruger den ofte til ovnbagt laks - det er super lækkert