Sesamlaks med mango

Laks sammen med frugt og grønt er bare sagen. Forskellige frugter og ingefær klæder den lidt fede fisk, som laks jo er, vildt godt, og man kan lave mange forskellige kombinationer i nogle nemme og lækre retter. Jeg har her ladet mig inspirere af det japanske køkken og kombineret laksen med mango og givet retten et asiatisk twist med ingredienserne i dressingen - det blev en super god ret, let og mættende på samme tid


Ingredienser

til 4 personer 

  • 4 stk laksesteaks, ca 600 g
  • 1 dl sesamfrø, lyse
  • ½ dl sesamfrø, sorte
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt
  • 1 mango
  • 200 g frosne edamamebønner
  • 1/2 spidskål, ca 350 g
  • 2 forårsløg + 2 forårsløg til pynt 
  • 2 spsk kokosolie til stegning af frugt og grøntsager
  • 4 dl ris
  • frisk koriander til pynt

Dressing

  • 4 spsk sesamolie
  • 4 spsk soya
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk risvinseddike, madsake eller merin (se billede nedenfor)
  • 1½ spsk revet ingefær

Sådan gør du

  1. Hæld edamamebønner i en skål, overhæld dem med kogende vand, si vandet fra med det samme og lad dem dryppe af
  2. Skær 2 af forårsløgene i skrå skiver på ca 3 cm og 2 af forårsløgene i tynde skiver, som stilles til side til pynt
  3. Snit spidskålen i tynde strimler
  4. Skræl mangoen og skær den i firkanter på ca 1½ x 1½ cm
  5. Skræl og riv ingefær og put det i en lille skål som stilles til side
  6. Bland de to slags sesamfrø, salt, de skråtskårne forårsløg og 2 spsk olivenolie i en skål
  7. Skær laksen i firkanter på ca 2 x 2 cm, put stykkerne i skålen og vend det godt og forsigtigt rundt i sesamblandingen
  8. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, fordel laksen på bagepapiret, sæt pladen i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft) og bag laksen i 16 minutter
  9. Kog risene efter anvisning på pakken
  10. Bland de andre ingredienser til dressingen i skålen sammen med den revne ingefær
  11. Varm kokosolien op på en pande og lynsteg spidskål,  mango og edamamebønner i 1 minut
  12. Når laks og ris er klar, anrettes det sammen med spidskål, edamamebønner og mango i portionsskåle. Hæld dressingen over og drys med de tynde forårsløgskiver, frisk koriander og evt lidt ekstra sesam

Server med ris til