Solbær Eton mess
En herlig sommerdessert, som er virkelig nem at lave. Eton mess er en klassisk engelsk dessert, der stammer tilbage fra 1800-tallet fra Eton College (mener man), hvor den blev serveret ved den årlige cricketturnering. Som navnet på desserten antyder, er den lidt af et 'mess', så den skal anrettes tilfældigt og rodet i nogle glas eller i en skål
Som nævnt, er desserten super nem at lave, og bruger man færdiglavede marengeskys i stedet for at lave dem selv, er den endnu nemmere
Oprindelig bestod desserten af jordbær, men jeg har her brugt solbær, da det er dem, der er i haven lige nu. Men i princippen kan den laves med alle slags bær
Prøv også min Solbærtrifli
Ingredienser
Til 4 personer
- 150 g friske solbær
- 30 g sukker
- 2 spsk friskpresset citronsaft - brug en ubehandlet/økologisk citron, da skallen kan rives og bruges i desserten
Marengs (du kan også købe en pose færdigavede marengeskys)
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
Til servering
- 2½ dl piskefløde
- nogle friske mynteblade
- lidt revet citronskal
- evt lidt lakridspilver/-granulat eller hakket mørk chokolade
Sådan gør du
Marengeskys
- Tænd ovnen på 110 grader (ikke varmluft)
- Pisk æggehviderne stive i en skål, tilsæt derefter sukkeret og pisk til dette er opløst
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Hæld marengsen i en sprøjtepose (har du ikke en sådan, kan du bruge en frysepose, som du klipper et hjørne af) og sprøjt små marengestoppe ud på papiret
- Bag marengestoppene i ca 1 time
Solbærkompot
- Skyl solbærrene og bland dem med sukker og citronsaft i en skål, Lad dem hvile en times tid. Giv derefter solbærrene et hurtigt opkog på 1½-2 minutter og afkøl dem derefter
Anretning af desserten
- Pisk fløden til flødeskum
- Anret solbærkompot, flødeskum og groft knuste marengeskys i portionsglas og pynt med mynte, revet citronskal og lakridspulver eller hakket mørk chokolade. Kom også gerne et helt marengeskys i. Anretningen må gerne se lidt rodet og tilfældig ud - desserten hedder jo 'Eton mess' (rodet :-))