Trifli er en rigtig klassisk dessert som smager virkelig fantastisk. Man kan lave trifli hele året, men om sommeren er det lækkert at lave desserten med friske sommerbær som fx ribs, stikkelsbær, hindbær, brombær eller som her med solbær. Da jeg har masser af frugt og bær i haven og i naturen omkring, har jeg besluttet mig for at lave em masse variationer over desserten her i sommer. Og der er virkelig mange variationsmuligheder med hensyn til hovedingrediens og pynt. Og en trifli er faktisk mega nem at lave
Ingredienser
Til 4 glas
- 350 g solbær
- 2 spsk. flormelis
- 4 spsk.Amaretto (italiensk likør) - gode alternativer er crème de cassis (solbærlikør), sherry eller protvin
- 2 spsk friskpresset appelsinsaft
Creme
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 spsk Maizena
- 2½ dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 125 g makroner eller hvad der svarer til 2-3 makroner pr glas
Pynt
- friske solbær
- spiselige blomster, citronmelisse eller mynte
Sådan gør du
- Skyl solbærrene og nip stilkerester af, hvis der er nogle
- Læg solbærrene i en skål, drys med flormelis og hæld Amaretto og appelsinsaft over. Stil skålen i køleskabet
- Rør æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en lille gryde
- Tilsæt mælken og pisk det sammen
- Kog æggeblandingen op under piskning og kog 1 minut (stadig under piskning). Lad cremen køle af
- Mens cremen køler af, piskes fløden til flødeskum
- Når cremen er kold, vendes den med flødeskummet
- Knus makronerne groft
- Anret i lag i glas. Læg først et lag creme, derefter solbær, knuste makroner, creme, solbær og creme til sidst (du kan sagtens lave en anden rækkefølge men afslut med creme)
- Pynt med friske solbær og spiselige blomster, citronmelisse eller mynte