Sommersalat med nektariner og hyldeblomstdressing

Frisk og lækker sommersalat med nektariner og hyldeblomstdressing. Salaten er super nem alt lave og passer til alt det, du ellers vil bruge salat til. Har du ikke lige lidt blåbær, kan du sagtens bruge andre bær eller fx vindruer. Og hyldeblomsterne finder du ude i naturen, men vælg nogle der ikke står langs vejkanten pga bilos


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 2 stk nektariner
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 lille håndfuld bælgede ærter
  • 1 lille håndfuld blåbær
  • 6-8 radisser

Hyldeblomstdressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk friskrevet citronskal af en ubehandlet/økologisk citron
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hyldeblomstsaft, koncentreret
  • 1 stor klase hyldeblomster
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Til pynt

  • hyldeblomster
  • evt lidt rosenblade og/eller citronmelisse

Sådan gør du

  1. Pil hyldeblomsterne af stilkene. Sørg for at fjerne alle de grønne stilke, da de kan være ret bitre
  2. Blend alle ingredienserne til dressingen, incl hyldeblomster, i en blender eller med en stavblender
  3. Knæk hjertesalaten i passende stykker og læg dem i en skål eller på et fad
  4. Skær nektariner og radisser i skiver og bælg ærterne. Kom dem i salaten sammen med blåbær
  5. Dryp dressingen over salaten og pynt salaten med lidt små klaser af hyldeblomster og evt rosenblade og/eller citronmelisse