En kølig og blæsende efterårsdag - hvad skal man spise? Selvfølgelig en spicy hokkaidosuppe, der giver en dejlig indre varme. Og så smager den herligt med brød og hokkaidokerner eller rugbrødschips som tilbehør - og muligvis et glas rødvin.
Ingredienser
til 4 personer
- 1 hokkaido på ca. 1 kg
- 1 stort løg
- 2 spsk revet ingefær
- 5 limeblade
- 1-1½ spsk rød karrypasta (afhænger af hvor spicy, du vil have suppen)
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 ds kokosmælk
- olivenolie
Til pynt
- ½ rød peber
- 1 håndfuld koriander
- lidt kokosmel eller kokosflager
Sådan gør du
- Vask hokkaidoen grundigt - det er ikke nødvendigt at skrælle den, da skrællen sagtens kan spises og i dette tilfælde blendes. Fjern kernerne, men gem dem*, og skær hokkaidoen i tern
- Hak løget
- Riv ingefær
- Rist løget i olivenolien til det bliver klart
- Tilsæt hokkaido, ingefær, karrypasta og limeblade og rør det sammen
- Tilsæt grøntsagsbouillon, bring suppen i kog og lad den simre til hokkaidoen er mør (det tager ca. ½ time)
- Lad suppen køle af
- Mens suppen køler, skærer du den røde peber i meget små tern
- Når suppen er afkølet, kommes den i en blender og blendes til en jævn konsistens.
- Hæld suppen tilbage i en gryde, tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem
- Hæld suppen op i skåle eller dybe tallerkner, der pyntes med hakket peberfrugt, koriander og kokosmel/kokosflager
Spis evt brød til - fx grillede pita, rubbrødschips og ristede hokkaidokerner
Har du lyst til at bage nogle nemme brød, er Naanbrød eller de arabiske Manakish og super lækre til suppen
Hvis du vil riste kernerne, kan du gøre det, mens suppen køler.