Spicy kødboller i tomatsauce med fettuccine

    En nem og lækker italiensk inspireret pastaret med kødboller i spicy tomatsauce. Det er ret nemt at lave kødboller, og du kan lave dem lige den grad af spicy, du har lyst til. Der findes mild, medium og hot chilisauce, så vælg den styrke, der passer til dig og dem, du evt vil servere retten for. Størrelsen på kødbollerne kan sagtens varieres, men jeg foretrækker som regel at lave dem lidt større end golfbolde. Så er min erfaring, at det passer med 4 stk pr. person


Ingredienser

Til 3 personer

3 personer - jeg laver 12 kødboller , lidt større end golfbolde, af portionen

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 spsk chilisauce (vælg den styrke, der gør kødbollerne spicy for dig)
  • 2 spsk hakket koriander, incl stænglerne

Tomatsauce

  • 1 pk bacon i skiver, 125 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 fennikel
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1-2 dl vand fra pastakogningen
  • 2 tsk tørret oregano

Til servering

  • 1 pk fettuccine pasta, andre slags pasta kan sagtens bruges
  • 1 squash
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

Kødboller

  1. Kom det hakkede oksekød i en skål
  2. Pil og pres hvidløget ned i skålen til kødet
  3. Skræl og riv ingefær ned i skålen til kødet
  4. Hak koriander og kom det i skålen til kødet og tilsæt chilisauce. Rør det hele godt sammen til en ensartet og sammenhængende fars
  5. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og form kødboller (lidt større end golfbolde) af farsen og læg dem på bagepladen
  7. Bag kødbollerne ca 15 minutter til de har fået lidt skorpe, men pas på de ikke bliver for tørre

Tomatsauce

  1. Skær bacon i 'tern'
  2. Skyl den røde peberfrugt, fjern kernerne og skær den i små tern
  3. Skyl fennikel og skær den i strimler
  4. Kog fettuccine efter anvisning på pakken, hæld dem i en si, så de kan dryppe af - gem 2 dl af kogevandet
  5. Rist bacon på en tør pande med lidt høj kant til det tager farve
  6. Tilsæt peberfrugt og fennikel og rist det med et par minutter
  7. Tilsæt hakkede tomater, vand og oregano og lad saucen simre 4-5 minutter
  8. Mens saucen simrer, laver du spaghetti/bånd af squashen med en spaghettislicer/spiralizer eller en kartoffelskræller
  9. Jævn saucen med pastavandet. Start med 1 dl og tilsæt mere, hvis du vil have saucen tykkere
  10. Vend fettuccine i saucen og kom derefter kødbollerne i

Inden servering lægges squashbånd/-spaghetti over sammen med frisk basilikum