Spicy kylling med agurk

    I de thailandske gadekøkkener og på madmarkeder oplever vi ofte at få retter med agurk. Enten i retten eller som tilbehør. Og da vi holder meget af agurk, tænkte jeg, at jeg ville prøve at kreere en thai-style ret med netop agurk. Det kom der denne friske og velsmagende ret ud af. Som i mange retter fra det thailandske køkken, er der ikke mange ingredienser i retten, men dem der er, indgår, hvis jeg selv skal sige det, i en perfekt harmoni


Ingredienser

til 2 personer 

  • ca 350 g kyllingebryst
  • 1 mellemstor agurk
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • 1 håndfuld frosne edamamebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1-1½ spsk kokosolie til stegning
  • 1/4 dl vand til stegning af agurk
  • 1 spsk soyasauce til stegning af agurk + 2 spsk til kyllingen


Til saucen 

  • 2 spsk sriracha chilipasta eller anden spicy chilipasta - retten er spicy men vurder selv, hvad spicy er for dig
  • 2 tsk kokossukker, rørsukker kan sagtens bruges
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 spsk sesamolie, olivenolie kan bruges men giver en lidt anden smag
  • 2-3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk knust chili

Til servering

  • 2 dl ris, jeg bruger basmati men jasmin er også fint
  • 1 lille håndfuld ristede cashewnødder
  • lidt friskhakket koriander, persille kan bruges i stedet

Sådan gør du

  1. Rist cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side på en tallerken/i en lille skål
  2. Bland ingredienserne til saucen
  3. Skær agurken igennem på langs og del den derefter i skiver på ca 1½ cm på tværs
  4. Skyl og skær peberfrugten i strimler
  5. Kom edamamebønnerne i en skål, hæld kogende vand over og hæld med det samme bønnerne op i en si, så vandet løber fra
  6. Pil og hak hvidløg
  7. Skær kyllingebryst i mundrette stykker, kom dem i en lille skål og vend dem rundt i 2 spsk soyasauce
  8. Kog risene efter anvisning på pakken
  9. Varm 1 spsk kokosolie op i en wok, sauterpande eller anden pande og steg kyllingestykkerne heri. Læg kyllingen op på en tallerken
  10. Tilsæt ½ spsk kokosolie, hvis nødvendigt - måske er der olie nok tilbage fra stegningen af kyllingen - og sauter hvidløg til det bliver lysebrunt
  11. Tilsæt agurken, 1 dl vand og 2 spsk soyasauce og 'steg' 2 minutter. Tilsæt evt lidt mere vand, hvis det bliver for tørt
  12. Tilsæt kyllingestykkerne, edamamebønner og peberfrugten og og steg 1 minut mere

Server med ris og drys med de ristede cashewnødder og frisk koriander