Spicy thaisuppe med kylling

Er der noget bedre end en spicy thaisuppe til at varme sig på en mørk novemberaften? Denne suppe er nem at lave, den smager fortryllende og sender tankerne til varmere himmelstrøg. Og varmen får man med karrypasta og chili, men som altid er mit råd, at man vælger den type og mængde chili, man selv føler, giver en spicy suppe. Hvis du føler, at din suppe er blevet lidt for spicy, kan du tilsætte lidt sukker. Suppen kan nemt laves i en vegetar-version ved at skifte hønsebouillon ud med grøntsagsbouillon og skifte kyllingen ud med fx blomkål, søde kartofler og/eller broccoli


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 500 g kyllingebryst
  • 3 stængler citrongræs
  • 6 limeblade
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 fed almindelig hvidløg
  • 3 spsk revet ingefær
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 2 røde chilier - suppen er spicy, men vælg den chilitype og -mængde, der er spicy for dig
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 4 forårsløg
  • 125 g sukkerærter
  • 2-3 gulerødder
  • 10 cherrytomater
  • 1 bundt koriander
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk kokosolie til stegning, olivenolie kan sagtens bruges

Sådan gør du

Skær citrongræsstænglerne i 3-4 stykker og bank dem med bagenden af en kniv

Riv ingefær og hak hvidløg og chili fint med en kniv

Pres saften af limfrugten

Pluk bladene af korianderstænglerne og hak stænglerne fint med en kniv - gem bladene

Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2½ cm

Skyl/skræl gulerødder og skær dem i tynde skrå skiver

Skyl sukkerærter og skær dem igennem på langs

Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve

Skær kyllingebryst i små tern, der kan spises med en ske

Varm kokosolien op i en gryde og svits hvidløg, ingefær, chili, citrongræs, limeblade, korianderstængler og karrypasta i 1 minut

Tilsæt kyllingestykkerne og svits dem til de tager lidt farve

Tilsæt gulerødder og svits 1 minut og tilsæt derefter gurkemeje og rør det godt rundt

Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon og lad suppen simre, til kyllingen er mør

Tilsæt sukkerærter, tomater , limesaft og soyasauce og varm suppen igennem

Inden servering drysses med nogle af korianderbladene, resten serveres til

Server suppen med en skål ris pr person

Tip:

Du kan erstatte kyllingen med kogte vanameirejer. Brug samme fremgangsmåde, spring kyllingen over og tilsæt rejerne sammen med sukkerærter og tomater og varm igennem. Og erstat hønsebouillon med grøntsagsbouillon

Du kan lave suppen vegetarisk og fx tilsætte blomkål, søde kartofler og/eller broccoli i stedet for kylling, og så bruge grøntsagsbouillon i stedet for hønsebouillon