Spidskålssalat med dadler og knas

Denne spidskålssalat er fyldig og nem at lave. Den er dejlig knasende med mandler og græskarkerner, har sødme fra dadlerne og masser af andet godt fra kål og gulerødder. Da den er fyldig og mættende, kan den spises som frokost sammen med brød, eller den kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.  


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • ½ rødt spidskål eller 1/4 rødt og 1/4 hvidt spidskål
  • 2 store gulerødder
  • 50 g sukkerærter
  • 1 håndfuld mandelflager, alternativt hakkede mandler
  • 8-10 dadler
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 spsk græskarkerner
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg

Sådan gør du

  1. Snit spidskålen fint og kom det i en salatskål
  2. Skræl og riv gulerødder groft og kom dem i skålen
  3. Skyl sukkerærter, skær dem i skiver og kom dem i skålen
  4. Pres citronsaft ned i en lille skål, tilsæt olivenolie og pres hvidløget heri. Rør det sammen og hæld det over grøntsagerne
  5. Hak mynten med en kniv
  6. Skær dadlerne i skiver
  7. Hvis du bruger hele mandler, skal de hakkes med en kniv
  8. Drys mandler, dadler, mynte og græskarkerner over salaten