Man kan købe friske hindbær hele året, og det samme gælder spidskål. Så denne salat er en 'helårs salat'. Den er frisk og sund, den er virkelig nem at lave, og den smager fantastisk. Har du en hindbæreddike i skabet, er det perfekt, men al slags salateddike kan bruges. Hindbærsmagen kan så fremhæves ved at mose lidt friske hindbær i dressingen. Jeg bruger salaten til grill , kød eller fisk eller til tærter. Da jeg er vild med salater, bruger jeg den også som frokost med et stykke frisk brød eller ristet rugbrød til. Om sommeren kan man gå i skoven og finde skovhindbær - super lækkert, eller måske er man heldig at kende nogen med hindbærbuske eller selv have buske i haven
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 400 g spidskål (jeg brugte hvid men man kan sagtens mixe med den røde )
- ca 25 g babyspinat (jeg bruger den økologiske, der er skyllet og klar til brug)
- 1 lille fennikel eller ca ½ stor
- 125 g friske hindbær
- 1 håndfuld små oliven
Dressing
- 2 spsk salateddike - gerne hindbæreddike, hvis du har det
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning, fx akaciehonning
- 1 lille fed presset hvidløg
- evt ca 6 friske hindbær
- lidt alt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint - brug evt et mandolinhjern - og kom det i en skål
- Snit fennikel tyndt og kom det i skålen
- Bland spidskål og fennikel med babyspinatbladene og drys hindbær og oliven over
- Bland ingredienserne til dressingen i en lille skål. Mos evt 6 hindbær med en gaffel i dressingen og rør det hele godt sammen
- Hæld dressingen over salaten inden servering