Squashæggekage med urter

Denne squashæggekage med masser af basilikum er super nem og fantastisk lækker. Æggekagen kan nydes både varm og kold. Den er fantastisk som et vegetar aftensmåltid med en salat til eller som frokostret. Jeg har også serveret den som tilbehør til grillet kylling og grillet laks sammen med en grøn salat. Bliver der et stykke til overs, har man en fantastisk madpakke. Prøv også min kartoffelæggekage med løg, tomater og grønt


Ingredienser

Til 2 personer som aftensmåltid eller til 4 personer som tilbehør

  • 500 g squash (ca 2 stk almindelig størrelse)
  • 2 spsk + ½ dl olivenolie til stegning
  • 1-2 tsk tørret, knust chili eller chilipulver
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 lille håndfuld frisk, hakket basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 æg

Topping

  • lidt frisk hakket basilikum
  • 5 små cherrytomater skåret i halve
  • 1 rød mini snackpeber eller den tynde ende af en almindelig rød snackpeber
  • 8-10 sorte oliven

Sådan gør du

  1. Skyl squashene, skær dem igennem på langs og derefter i skiver på ca 2 cm
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Varm 2 spsk olivenolie op i en pande med høj kant og steg squash og hvidløg til squashene tager farve. Krydr dem med salt og friskkværnet peber
  4. Pisk æggene sammen med hakket basilikum, knust chili, tørret timian, salt og friskkværnet peber
  5. Tag de stegte squash og hvidløg op af panden uden at få olien med, kom dem i skålen med de piskede æg og rør det sammen
  6. Hæld lidt mere olien på panden (så der i alt er ca ½ dl), varm panden op og hæld ægge-squashblandingen på panden. Skru ned til moderat varme og lad æggekagen stege i 10-12 minutter, til den bliver fast og gylden i kanter og bund