Det er virkelig squashtid i vores have, så derfor står menuen på 'squash på 1000 måder' (lettere overdrevet). Men vi spiser i hvert fald mange squash. Og har man dem ikke i haven, er de ret billige at købe. Forleden var vi til middag hos gode venner, hvor vi fik squash carpaccio. En fantastisk og lækker måde at bruge squash på, så det skulle jeg da også lave. Opskriften her er med basilikumolie, men en lækker grøn pesto er et godt alternativ. Carpaccioen er virkelig velegnet som forret med et stykke lækkert brød eller fx pesto-twisters til. Eller nyd carpaccioen som en del af en tapasmenu eller tilbehør sammen med salat til fx grill eller andre retter, hvortil der bruges salat
Tip til variationer:
- Lag skiver af tomater ovenpå squashen
- Server carpaccioen med Burrataost - det er super lækkert med den cremede ost, der flyder ud over squashskiverne, når man skærer i den
Ingredienser
Til 4 personer som forret, snack, tilbehør eller tapas
- 2 squash, hvis muligt 1 gul + 1 grøn
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk hakket, frisk basilikum
- 1 økologisk/ubehandlet citron - 2 spsk saft + 1 tsk revet skal heraf
- salt og friskkværnet peber
Topping
- små basilikumblade og/eller spiselige blomster
Sådan gør du
- Skyl squash og skær dem i super tynde skiver med en meget skarp kniv eller et mandolinjern
- Anret squashskiverne i ét lag på et fad eller en tallerken
- Rør olivenolie, citronsaft og -skal sammen og smag til med salt og peber
- Hak basilikum og rør det i olieblandingen
- Dryp basilikumolien over squashskiverne og lad dem trække minimum 5 minutter – gerne længere
- Pynt med små basilikumblade og/eller spiselige blomster