Stegte nudler med kylling, pak choy og broccoli

Hurtig, nem og lækker asiatisk nudelret med kylling, pak choy og broccoli. Du kan vælge en grøn birds eye thai chili, eller du kan vælge chili, så du får en medium spicy ret efter dine egne smagsløg. Gem stok og de tykke stilke fra broccolien. De kan holde sig i køleskabet nogle dage, og de er super gode i sammenkogte retter og grøntsagsretter skåret i skiver eller stave


Ingredienser

4 personer

  • 250 g ægnudler
  • 500 g kyllingebryst
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk grøn chili, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
  • 1 broccoli
  • 1 stk pak choy
  • olie til stegning

Sauce

  • 1 dl sojasauce
  • 4 spsk sesamolie, anden olie kan bruges men giver en anden smag
  • 4 spsk risvinseddike
  • 1 lime, friskpresset saft heraf
  • 1½ spsk flydende honning, kan erstattes af sukker

Til servering

  • 1 lille håndfuld peanuts, gerne saltede
  • 1 lille håndfuld basilikumblade

Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Skyld dem med koldt vand, så kogningen stopper og si væden fra
  2. Pil og hak hvidløg og hak chili
  3. Lav små buketter af broccoli
  4. Skyl pak choy og skær den i strimler på tværs
  5. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  6. Varm olien op til høj varme i en wok eller pande med høj kant og lynsteg hvidløg og chili et minut
  7. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg videre et par minutter, til de er let gyldne
  8. Tilsæt broccoli og pak choy og steg videre 2-3 minutter (til kyllingen er gennemstegt men pas på broccolien ikke bliver for blød)
  9. Rør imens ingredienserne til saucen sammen i en skål
  10. Vend saucen i wok'en/panden, tilsæt de tilberedte nudler, vend det hele godt sammen og varm igennem til nudlerne er varme

Server retten drysset med peanuts og basilikum samt med limebåde til