Stegte nudler med laks

Denne ret er inspireret af det japanske køkken. Det japanske køkken er yderst delikat, og mange af retterne er meget enkle og med masser af grøntsager. Saucen giver denne ret en lækker sødlig smag, som passer godt til både nudler, grøntsager og laks


Ingredienser

til 2 personer

  • 3 store blade af rødt spidskål, hvidt kan sagtens bruges
  • ½ porre
  • 6 tørrede shitakesvampe
  • 1 håndfuld andre tørrede svampe fx kantareller
  • ½ gul eller rød peber
  • 2 stk gulerødder
  • 2 stk laksesteaks (undlades hvis du vil lave en vegetar version)
  • 2 æg
  • ca 125 g æggenudler
  • 2 tsk japansk mad "sake" (se billede nedenfor) (sake kan udelades)
  • saft af ½ citron til laksen
  • salt og friskkværner peber
  • olie til stegning

Til saucen

  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 1 spsk østerssauce
  • 1 spsk ketchup
  • 1,5 spsk sojasauce
  • 1,5 spsk sukker 

Sådan gør du

  1. Sæt de tørrede svampe i blød efter anvisning på pakken
  2. Læg laksesteaks i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), sæt laksen i ovnen (kold ovn) og giv den 18 minutter
  4. Forbered nudlerne efter anvisning på pakken - giv dem 1 minut kortere end anvisningen siger, da de skal steges med senere
  5. Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver
  6. Skær peber i tynde strimler
  7. Skær porre i tynde skiver
  8. Skær spidskålbladene i lidt store firkanter, ca 3 x 3 cm
  9. Når shitakesvampene er klar, skæres de i kvarter ved at skære udenom stokken - den er for hård til at kunne spises
  10. Bland ingredienserne til saucen
  11. Varm lidt olie op på en pande/en sauterpande og sauter porren heri til den bliver blank
  12. Tilsæt svampene og steg 2 minutter
  13. Kom kålen, peberfrugt og gulerødder i og steg 2 minutter
  14. Kom nudlerne i og steg 1 minut.
  15. Tilsæt saucen samt "mad sake" og rør det godt rundt. Skru ned for varmen, så retten lige holder sig varm
  16. Del laksesteaksene i mindre stykker, som forsigtigt vendes sammen med nudler og grøntsager - hold stadig retten varm, mens du laver to spejleæg med sunny-side up

Server retten i en skål med et æg over og evt syltede ingefær til