En nem middagsret må også gerne være en nydelse, og det er denne asiatisk inspirerede risret i allerhøjeste grad. Hakket kylling med masser af ingefær, grøntsager, en super harmonisk dressing og toppet med ananas
Ingredienser
Til 2-3 personer
- 2 dl ris
- 250 g hakket kylling
- 2 spsk olie
- 4 spsk soyasauce
- 2 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 150 g broccolibuketter
- 75 g sukkerærter
- 2 stængler bladselleri
Dressing:
- 1 spsk olie
- 2 spsk revet frisk ingefær
- 4 spsk friskpresset limesaft
- 3 spsk soyasauce
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. finthakket rød chili eller sambal oelek (chilisauce)
Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 4 spsk peanuts
- ca 2 dl små friske ananastern
- chilisauce eller finthakket, frisk rød chili og sojasauce
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Skær ananas i små tern og stil til side til servering
- Lav små buketter af broccoli
- Skyl og skær sukkerærter i 2-3 strimler på langs
- Skyl bladselleristængler og skær i skiver på ca ½ cm
- Bland ingredienserne til dressingen og stil til side
- Varm 1 spsk olie op i en wok eller pande med høj kant og steg kyllingekødet ved høj varme til det er blevet gyldent
- Tilsæt soyasauce og honning og steg til kødet er mørt. Tag kødet op på en tallerken, mens grøntsagerne steges
- Kom 1 spsk olie mere på panden og steg broccolibuketterne 2-3 minutter
- Tilsæt bladselleri og sukkerærter og steg 1 minut
- Tilsæt risene lidt ad gangen. Sørg for, at de ikke klumper. Hvis de vil sætte sig fast, kan man tilsætte en skvat soyasauce
- Kom det stegte kyllingekød tilbage i wok'en/panden og vend det sammen med ris og grøntsager. Hæld dressingen over
- Anret i skåle eller på tallerkener og fordel ananas, peanuts og frisk koriander hen over retten
Server med chilisauce eller finthakket, frisk rød chili og sojasauce i små skåle