Stikkelsbærcrumble med timian

Crumble er absolut én af mine favoritter, når det gælder dessertkager. Det er super nemt at lave en lækker crumble, og man kan bruge alle slags bær og frugt. I dag blev nogle af de sidste stikkelsbær forvandlet til en crumble. Jeg eksperimenterede og kom frisk timian i - det blev en kæmpe succes. Som tilbehør lavede jeg en yoghurtcreme af 2% græsk yoghurt, så cremen blev ikke så fed


Ingredienser

Til 4 personer
  • 400 g stikkelsbær
  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk Cointreau, anden likør eller fx sherry kan bruges
  • 1 håndfuld mandelflager
  • 1 tsk frisk timian - blade plukket af stilkene

Crumble

  • 100 g koldt smør
  • 3 spsk flormelis
  • 1½ dl havregryn, finvalsede
  • 2½ dl mandelmel, kan erstattes af andet mel eller en blanding af hvede- og mandelmel

Yoghurtcreme

  • 1½ dl græsk yoghurt 2%, andet yoghurt eller skyr kan sagtens bruges
  • 2 dl piskefløde pisket til flødeskum
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Skyl stikkelsbærrene grundigt og nip 'blomsten' af
  2. Læg bærrene i et fad eller en tærteform, drys med flormelis og hæld Cointreau over. Vend bærrene godt i sukker og Cointreau og drys med frisk timian
  3. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  4. Kom smørret i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
  5. Smuldr flormelis, mandelmel og havregryn i smørret, til du får en smulderdej
  6. Fordel crumblen, smulderdejen, over stikkelsbærrene
  7. Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 30 minutter til crumblen er blevet sprød og lysebrun

Yoghurtcreme

  1. Pisk fløden til flødeskum
  2. Rør ingredienserne til cremen sammen og stil den køligt, til den skal serveres