Crumble er absolut én af mine favoritter, når det gælder dessertkager. Det er super nemt at lave en lækker crumble, og man kan bruge alle slags bær og frugt. I dag blev nogle af de sidste stikkelsbær forvandlet til en crumble. Jeg eksperimenterede og kom frisk timian i - det blev en kæmpe succes. Som tilbehør lavede jeg en yoghurtcreme af 2% græsk yoghurt, så cremen blev ikke så fed
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g stikkelsbær
- 3 spsk flormelis
- 3 spsk Cointreau, anden likør eller fx sherry kan bruges
- 1 håndfuld mandelflager
- 1 tsk frisk timian - blade plukket af stilkene
Crumble
- 100 g koldt smør
- 3 spsk flormelis
- 1½ dl havregryn, finvalsede
- 2½ dl mandelmel, kan erstattes af andet mel eller en blanding af hvede- og mandelmel
Yoghurtcreme
- 1½ dl græsk yoghurt 2%, andet yoghurt eller skyr kan sagtens bruges
- 2 dl piskefløde pisket til flødeskum
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Skyl stikkelsbærrene grundigt og nip 'blomsten' af
- Læg bærrene i et fad eller en tærteform, drys med flormelis og hæld Cointreau over. Vend bærrene godt i sukker og Cointreau og drys med frisk timian
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Kom smørret i en skål og hak det i mindre stykker med en kniv
- Smuldr flormelis, mandelmel og havregryn i smørret, til du får en smulderdej
- Fordel crumblen, smulderdejen, over stikkelsbærrene
- Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 30 minutter til crumblen er blevet sprød og lysebrun
Yoghurtcreme
- Pisk fløden til flødeskum
- Rør ingredienserne til cremen sammen og stil den køligt, til den skal serveres