Stikkelsbærmarmelade med revet limeskal

Det er ret nemt at lave sin egen marmelade. Hvis man, som jeg, har bær i haven, eller måske kender nogen, der har nogle bærbuske eller kommer forbi en gård, hvor der sælges bær, skal man gøre sig selv den tjeneste at lave sin egen marmelade. Ribs, solbær, hindbær, jordbær eller som denne opskrift: stikkelsbær. Efter min mening, er der især én stor fordel ved at lave sin marmelade selv, ud over at det smager bedre, og det er, at man selv kan bestemme sukkermængden. Marmeladen er super på brød og til desserter som fx stikkelsbærtrifli. Er du 'hyggesulten' en eftermiddag, er stikkelsbærmarmeladen fantastisk på et stykke knækbrød


Ingredienser

  • 500 g stikkelsbær
  • 150 g sukker
  • friskpresset saft og revet skal af 1 økologisk/ubehandlet limefrugt, alternativ citron
  • evt geleringsmiddel


Sådan gør du

  1. Nip 'blomsten' af stikkelsbærrene og skyl dem
  2. Kom stikkelsbær, limesaft, revet limeskal og sukker i en gryde, kog det op, skru ned for varmen og lad det simre ca 30 minutter
  3. Hæld derefter marmeladen på rengjorte glas, evt skoldet med Atamon eller spiritus

Tip: Når jeg har kommet halvdelen af marmeladen på glas, rører jeg ofte ½-1 tsk stødt kardemomme eller kanel i resten. De to krydderier er super gode sammen med stikkelsbær. 

Min erfaring er, at det kan være svært at få stikkelsbærmarmeladen tyk, så derfor "snyder" jeg og bruger lidt geleringsmiddel efter anvisning på posen