Stikkelsbærkage

Det er super nemt at bage en lækker, let kage med kondenseret mælk. Kondenseret mælk er indkogt sødmælk og sukker. Det er godt at bruge til forskellige kager og desserter, da den tyktflydende hvide creme er nem at arbejde med. Kagen kan sagtens stå, tildækket, i køleskabet natten over, eller den kan nydes, når den er kølet af. Jeg havde en rest marcipan, som jeg rev og fordelte henover kiksebunden, men det kan sagtens udelades. Til kagen rørte jeg en lækker og let vaniljecreme af græsk yoghurt (2 %) og vaniljesukker (ca ½ tsk vanilje til 1 dl yoghurt) Kagen kan nydes både som dessert eller til kaffe/te


Ingredienser

Form/fad ca. 14 x 22 cm

Bund

  • 125 g digestive kiks
  • 1 spsk. sukker
  • 35 g smeltet smør

Fyld

  • 1 dåse kondenseret mælk, ca 400 g (se ovenfor om kondenseret mælk)

  • 1 dl friskpresset limesaft
  • 3 æg
  • evt 100 g revet marcipan
  • ca 30 stikkelsbær

Sådan gør du

Bund

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)

Smelt smørret i en lille gryde

Kom digestive kiks i en frysepose og knus dem ved at rulle dem med en kagerulle eller en flaske

Bland de knuste kiks med sukker og det smeltede smør, kom det i formen/fadet og tryk det sammen fx med en grydeske

Riv evt marcipan over kiksebunden

Fyld

Bland kondenseret mælk med limesaft og æg og pisk det hele godt sammen - gerne med el-pisker

Fordel dejmassen ovenpå bunden og læg stikkelsbær ned i dejmassen

Bag kagen i 25-30 minutter (den må gerne være lidt blød, når den tages ud af ovnen). Lad kagen køle af overdækket på køkkenbordet eller evt i køleskabet, så den sætter sig