Til denne ret har jeg ladet mig inspirere af den klassiske stroganoff. Jeg har lavet retten rigtig efterårsagtig ved at tilsætte hokkaido græskar og jordskogger, samtidig med at jeg har bibeholdt gulerødderne. Og sammen med almindelig paprika har jeg brugt røget paprika, hvilket giver saucen lidt mere 'kant'. Jeg bruger madlavningsfløde, men almindelig fløde kan sagtens bruges, og for en mere fed version, kan man bruge piskefløde. Jeg er vild med pasta til retten, men kogte eller ovnbagte kartofler er også super til
Prøv også min Kyllingestroganoff med rød peber
Ingredienser
Til 4 personer
- 550 g skært kalve- eller oksekød (eller okseklump)
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 250 g hokkaido græskar, gerne økologisk (så behøver du ikke skrælle det)
- 175 g jordskogger
- 2 spsk paprika
- ½ spsk røget paprika
- 3 laurbærblade
- 2 tsk tørret timian
- 1 ds tomatkoncentrat, 140 g
- 3 dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- ca 200 g cocktailpølser
Til servering
- pasta eller kartofler (kogte eller bagte)
- lidt hakket persille til at drysse over
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Vask eller skræl gulerødder og skær dem i lidt tykke skiver
- Vask hokkaidogræskar, lad skrællen blive på og skær et stykke (250 g) af græskarret i grove tern
- Vask jordskogger grundigt og skær dem i grove tern
- Skær kødet i mundrette tern
- Varm olien op i en gryde og rist kødet ved høj varme til det bliver let brunt
- Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, hokkaido og jordskogger og steg det hele ved middel varme nogle minutter
- Tilsæt paprika, røget paprika, timian, laurbærblade, og tomatkoncentrat, rør det godt sammen og steg et par minutter
- Hæld vand og fløde ved og lad retten simre under låg til grøntsager og kød er mørt
- Tag låget af gryden (kog evt saucen lidt ind), kom cocktailpølserne i, smag til med salt og friskkværnet peber og varm igennem, så cocktailpølserne bliver varme
- Imens retten simrer, kan du koge pasta eller kartofler
Server retten med pasta eller kartofler og drysset med hakket persille