Sweet and spicy suppe

En kølig og regnvåd decemberdag - hvad skal man spise? I køleskabet var der sødekartofler, der skulle bruges, så det blev denne lækre, varmende, spicy suppe. Er man ikke til det alt for stærke, kan man regulere mængden af karrypasta og alligevel få en sød, harmonisk, lækker, cremet suppe. Og så smager den herligt med lækkert brød til fx grillede pita, naanbrød eller rugbrødschips til - og muligvis et glas rødvin.


Ingredienser

til 4 personer 

  •  700-800 g søde kartofler
  • 2 løg
  • 3 spsk ingefær
  • 5 limeblade
  • 1 spsk gul karrypasta (afhænger af hvor spicy, du vil have suppen. Rød karrypasta kan også bruges, men vær opmærksom på, at den er stærkere end den gule)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 ds kokosmælk
  • ½ tsk gurkemeje
  • olivenolie

Til servering

  • ½ rød peber
  • 2 forårsløg
  • lidt persille
  • lidt kokosmel eller kokosflager




Sådan gør du

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i firkanter - de behøver ikke være ens og pæne, for de skal alligevel blendes
  2. Skær løget i mindre stykker
  3. Hak ingefær
  4. Skær limeblade i mindre stykker, ikke alt for små, for det skal være muligt at fiske dem op igen
  5. Rist løget i olivenolien til det bliver klart
  6. Tilsæt kartoffeltern, ingefær, karrypasta og limeblade og rør det sammen
  7. Tilsæt grøntsagsbouillon, bring suppen i kog og lad den simre til kartoflerne er møre (det tager ca. 20 minutter)
  8. Lad suppen køle lidt af
  9. Mens suppen køler:
  10. Skær den røde peber i meget små tern
  11. Skær forårsløg i skrå stykker på ca 2 cm
  12. Når suppen er afkølet, kommes den i en blender og blendes til en jævn konsistens. Husk at tage limebladene op først
  13. Hæld suppen tilbage i en gryde, tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem

Hæld suppen op i skåle eller dybe tallerkner, der pyntes med hakket peberfrugt, koriander og kokosmel/kokosflager

Server med lækkert brød, fx grillede pitabrød, som du kan grille mens suppen varmes igennem