Der er noget med svampe og det herlige efterårslys og duftene. Og det uanset om man har været i skoven eller supermarkedet efter svampe. For mig, er en herlig efterårsdag samlet i denne svampetærte, med dens fantastiske intense svampesmag. Tærten er nem at lave og blot krydret med salt, peber og rosmarin, som er fantastisk sammen med svampe
Ingredienser
til 4 personer
- 1 pakke filodej (det er nemmest at bruge det, der ikke er frosset)
- 1 løg, gerne rødløg
- 500 g blandede svampe, fx champignon, kejserhatte, østershatte og/eller kantareller
- 5-6 blade hakket frisk rosmarin eller 1 tsk tørret rosmarin
- 3 dl græsk yoghurt 2% eller skyr naturel 0,2 %
- 3 æg
- salt og friskkværnet peber
- evt 50 g cheddarost
- olivenolie til pensling af filodej + stegning
Til servering
- en grøn salat
Sådan gør du
Pil løget og skær det i tynde ringe
Rens svampene (store svampe skæres i halve eller kvarte, østershatte skæres i passende strimler, kejserhatte skæres i skiver)
Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter løg 1 minut
Tilsæt svampene og rist dem, til de tager farve. Drys rosmarin over
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Pak filodejen ud og læg et fugtigt viskestykke over
Pensl et ovnfast fad eller en tærteform med lidt olie (også kanterne), og pensl filoarkene ét ad gangen når du lægger dem i fadet (gerne op ad kanterne også - jeg klippede lidt af kanterne, inden jeg satte tærten i ovnen, da mit fad ikke passede helt i størrelsen til filoarkene)
Fordel de ristede svampe på tærten
Pisk æg og yoghurt/skyr sammen med en gaffel, smag til med salt og friskkværnet peber og hæld æggeblandingen over svampene
Har du lyst til ost på din tærte, rives og drysses den over
Bag tærten ca 30-35 minutter til æggemassen har sat sig
Server med en grøn salat til