Svampegalette

Her får du endnu en opskrift på en super lækker galette. Jeg er vild med galetterne, både fordi de er nemme at lave, men også fordi de er virkelig lækre. En tærte uden tærteform, der gerne må se lidt rustik ud. Og en tærte, der kan varieres på virkelig mange måder. Denne opskrift er med svampe. Jeg har blandet tre slags svampe – østershatte, kejserhatte og brune champignon, men brug andre svampe, hvis du bedre kan lide dem. Når jeg laver galetter, springer jeg altid over, hvor gærdet er lavest og bruger færdiglavet tærtedej. Det er nemmere og hurtigere, og en færdiglavet dej er super - og lækker mad må gerne være nemt 

Prøv også  nogle af mine andre lækre galetter - find opskrifterne her


Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet tærtedej

Svampefyld

  • 150 g østershatte
  • 150 g kejserhatte
  • 250 g brune champignon *)
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g flødeost naturel, fx Philadelphia flødeost naturel
  • 2 æg – det ene til pensling
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • lidt flagesalt

*) du kan bruge alle slags svampe. Er det sæson for kantareller og Karl Johan er det et godt mix sammen med fx champignon

Sådan gør du

  1. Rens svampene og skær dem i skiver
  2. Varm smørret op på en pande og rist svampene heri. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad svampene køle lidt
  3. Pisk flødeost, 1 æg, rosmarin samt salt og friskkværnet peber sammen i en skål og vend svampene heri. Undgå at få det væde med, som svampene har afgivet - brug evt en hulske til at tage svampene op af panden
  4. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  5. Rul tærtedejen ud og læg den på en bageplade – lad dejen blive på bagepapiret
  6. Fordel svampefyldet på tærtebunden men lad 5 cm dejkant være fri hele vejen rundt
  7. Fold de 5 cm frie kant ind over fyldet
  8. Pisk 1 æg let sammen med en gaffel og pensl kanten. Drys kanten med lidt flagesalt og evt lidt rosmarin
  9. Bag galetten 30-35 minutter til den er sprød og gylden og slipper bagepapiret

Server galetten med en salat til