Syltede jungleagurker

Da jeg i foråret var ude for at købe frø, så jeg en pose med Jungleagurker. Dem havde jeg aldrig hørt om, men da det lød sjovt, tænkte jeg, at det skulle jeg da prøve i drivhuset. Som tænkt, så gjort.

Planterne var lidt længe om at komme i gang i forhold til de almindelige agurkeplanter, men så skete der noget. Jeg havde plantet to planter i hver sin potte og stillet dem i et hjørne i drivhuset, og hold da op, hvor de voksede. Jeg lavede et espalie-agtigt stativ til dem og hængte snore ned fra 'loftet' i drivhuset og har ladet planterne vokse, som de selv ville. Og de vokser virkelig vildt, som i junglen. Alternativt kan man lade planterne vokse ved siden af andre planter i drivhuset i fx plantesække, så kan de sno sig om disse.

Planten har tynde stængler og små blade, der ligner almindelige agurkeblade. Selve agurken ligner en lille bitte vandmelon - den bliver kun 2-3 cm lang.

Smagen er noget anderledes end almindelige agurker. Den er mere syrlig, og den har en ret hård skal og ikke meget kød.

Der kommer mange af de bitte små sjove agurker, som man kan spise som snack eller dekorere salatskålen med.

Men da planterne giver en god høst, tænkte jeg, at man vel kunne sylte de små frugter. Da jeg ikke kunne finde en opskrift på syltede jungleagurker, måtte jeg selv være kreativ - og her kommer resultatet


Ingredienser

  • ca. 50  af de små sjove jungleagurker
  • 1 dl salt
  • 2 chilier
  • 3 store fed hvidløg
  • esdragon eller oregano (andre krydderier kan også bruges - det afhænger af den smag, man gerne vil have)
  • 2 dl eddike
  • ½ dl sukker
  • 3 dl vand
  • 1 dl hvidvin (har man en sjat rosé, kan det også bruges i stedet for hvidvin)

Sådan gør du

  1. Læg de små agurker i et fad eller på en tallerken, så de kan ligge frit uden at ligge ovenpå hinanden
  2. Drys saltet over agurkerne og lad dem trække ca 3 timer
  3. Når agurkerne har stået ca. 3 timer, skyldes de i koldt vand og puttes i et atamonskoldet glas.
  4. Ingredienserne til lagen blandes i en gryde og gives et opkog
  5. Hæld lagen over agurkerne og sæt låg på med det samme. Og så er der lækre agurker til vinter