Ribstomat er en sjov og lidt vild tomatplante, der bare vokser og vokser. Den passer helt sig selv og giver mange tomater i klaser ligesom ribs. Jeg har to planter, der står på terrassen i en krog med læ og en del sol.
En lækker lille tomat, der er fantastisk som snack og i salatskålen. Hvis ikke man kan spise sig igennem alle tomaterne, kan man, med fordel, sylte dem.
Når jeg sylter dem, overvejer jeg, hvor mange glas, jeg har tomater til, og så regulerer jeg krydderierne efter det, således at jeg får alle krydderier med i hvert glas. Opskriften her under er til to glas. Hvis jeg har tomater til tre glas, vil jeg vælge tre chilier, 3 fed hvidløg og seks stjerneanis.
Ingredienser
- 500 g ribstomater
- 2 dl vand
- 6 dl eddike
- 4 tsk sukker
- salt
- 20 peberkorn
- 4 stjerneanis
- 2 fed hvidløg
- 2 chilier
- nogle kviste oregano eller timian
- atamon til at skylle glassene
Sådan gør du
Skold glassene med atamon, skyld tomaterne og put dem i glassene
Bland ingredienserne til lagen
Kog lagen op
Hæld lagen forsigtigt ned over tomaterne - sørg for at få alle slags krydderier med i hvert glas - og luk glassene med det samme. Så har du lækre små tomater til vinter
