Tabbouleh

Tabbouleh er oprindeligt en libanesisk persillesalat, men den spises overalt i de arabiske lande. Egentlig er ingredienserne ganske almindelige, men kombinationen af dem gør, at tabbouleh'en er en fantastisk smagsoplevelse, der virkelig taler til ens smagsløg. Der er masser af grønt, der kombineret med de røde tomater, også er en fryd for synssansen. Der er stort set uendelige serveringsmulighede. Tabbouleh'en kan serveres til kød, arabiske kødboller, falafler, fisk og lækkert brød, som en del af en middagsret. Eller man kan servere den med fx humus og andre små arabiske lækkerier som en mezze - arabiske appetizere - som man bruger som hyggemåltid eller fx som forret.

Du kan lave din tabbouleh med bulgur eller couscous i stedet for quinoa, hvis du har lyst. Du kan tilsætte soltørrede tomater, hakkede nødder og/eller oliven. Det er kun fantasien, der sætter grænser


Ingredienser

 4 personer

  • 2 dl grofthakket persille
  • 1 dl hvid quinoa 
  • 3 tomater
  • ½ agurk 
  • 1 dl. grofthakket mynteblade 
  • ½ rødløg 
  • 2 fed hvidløg, 
  • presset saften af 1 citron 
  • 1 dl. olivenolie 
  • 1/3 tsk kanel 
  • 1/3 tsk kardemomme 
  • 1/3 tsk spidskommen 
  • salt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad den køle af
  2. Hak tomater og agurk fint, kom det i en skål, drys med 1 tsk salt og sæt det til side
  3. Hak løget meget fint og kom det i en skål
  4. Skær stilkene af persillen og mynten, hak det fint og kom det i skålen til løget
  5. Hæld de hakkede tomater og agurk over i en si og lad væsken dryppe af. Pres det let, så al væsken kommer af og kom det derefter i skålen med løg og urter
  6. Kom den afkølede quinoa i skålen
  7. I en lille skål blandes olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, krydderierne samt salt og friskkværnet peber og hældes over salaten